Stoffen & merken

De keuze in meubelstoffen is zeer groot, van katoen tot zuiver wol en van kunststof tot de echte mohair velours en echt leder in diverse uitvoeringen en in vele kleuren en dessins. Niet alleen kostbaar antiek, maar zeer zeker ook de dagelijks gebruikte bank, eetkamerstoelen etc. komen in aanmerking voor herstoffering. Bedenk, dat als u uw meubelen opnieuw laat stofferen u weer lang plezier aan uw weer nieuwe meubelen zult beleven.

Voor het herstofferen kunnen verschillende materialen ingezet worden. Bij ons kunt u een keuze maken uit diverse meubelstoffen, vulmaterialen, kunstleer en leer. 

Het proces van herstofferen

Goede stoffering betekent samenspel tussen stofsoort, meubel en vakmanschap. Iedere stof- of leersoort gedraagt zich anders. Daardoor vraagt ieder model om een bepaalde manier van stofferen. Tijdens het ontwikkelproces wordt dit uitgedacht en uitgeprobeerd.

Stofsnijmachine

Bij de herstoffering start Stoffeerderij Molenaar met het snijden van stof en leer. Leer en stof wordt gesneden op de volautomatische stofsnijmachine. Bij leer rekent deze zelf uit hoe het materiaal het efficiëntst gebruikt kan worden waarbij het eventuele beschadigingen in het leer omzeilt.

Voor grotere aantallen wordt de stof gestanst. Alle stoffen onderdelen van stoel of bank worden op deze manier in één keer uit verschillende lagen stof gesneden.

Laagstofferen

Bij laagstofferen wordt de stof verlijmd op de romp. Dit zorgt ervoor dat de stoffering de vorm strak aanhoud. Daarna wordt de stof met romp in een pers op spanning gezet en vervolgens vastgeniet.

Hoogstofferen 

Bij hoogstoffering worden in het naaiatelier van Stoffeerderij Molenaar complete hoezen gestikt. Dit bepaalt mede de uitstraling van het eindproduct mede. De afdeling hoogstoffering verwerkt vervolgens de hoezen om de romp.  

Platweefsels
Wil jij een stof die bestaat uit verschillende garen? Kies dan voor Platweefsels. Platweefsel is een stof zonder pool die minder vuil aantrekt, maar wel gevoelig is voor licht.

Chenille

Met de stof Chenille krijgen de platweefsels een rijke uitstraling. De gesneden polen staan bij deze stof vrijwel rechtop en zorgen hierdoor voor een mooie, volle tint. Na enige tijd wordt de plek waar op gezeten wordt donkerder, doordat hier de polen één richting ombuigen. Geen slijtage, maar een optisch effect.

Bouclé
Wil je dezelfde uitstraling als de stof Chenille, maar dan met een grotere slijtweerstand? Kies dan voor de stof Bouclé. Deze stoffen zijn wel gevoeliger voor vuil en vet.

Velours
Een stof met de uitstraling van fluweel is Velours. De binding en dichtheid van het weefsel bepaalt onder andere de kwaliteit van deze stof.

Poolweefsel
Bij poolweefsels kun je denken aan rechtopstaande draadjes zoals lamoes of alcantara met een karakteristieke vleug. Nadeel is wel dat de stof kan pletten. kun je denken aan rechtopstaande draadjes zoals lamoes of alcantara met een karakteristieke vleug. Nadeel is wel dat de stof kan pletten.

Weefstof
In onze collectie vind je diverse fijn geweven meubelstoffen met steeds een andere uitstraling: van een effen gekleurde meubelstof tot een gemêleerde variant, die bestaat uit meerdere kleuren of patronen.

Koudschuim
Koudschuim wordt veel gebruikt als vulmateriaal in betere bankstellen. Het materiaal heeft veerkrachtige en duurzame eigenschappen, geschikt voor zit- en rugkussens. Koudschuim heeft een open en onregelmatige celstructuur. 

Polyether
Polyether
is vooral een betaalbaar materiaal voor het opvullen van uw zitkussens. Wanneer de zitkussens veel en intensief worden gebruikt is het beter om te kiezen voor koudschuim.

Easy Dry
Kussens voor buiten hebben een speciale bekleding nodig die geschikt is tegen natte omstandigheden. Zodat deze snel weer droog zijn. Geschikt materiaal hiervoor is easy-dry.

Traagschuim/nasa foam
Traagschuim, ook wel: visco-elastisch schuim, geheugenschuim of nasa-schuim, is een materiaal dat wanneer het wordt ingedrukt langzaam in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Dat kan ongeveer 0,5 tot 5 seconden duren.

Pantera
Pantera is een comfortschuim dat hoog scoort op alle punten die belangrijk zijn voor de meubel- en matrassenindustrie. Pantera onderscheidt zich door duurzaamheid, consistente kwaliteit en een hoge mate van comfort.

Polysticks
De geheime samenstelling zorgt voor de speciale veerkracht en zorgt er tevens voor dat de vulling niet aan elkaar kleeft zodat de vulling altijd een goede vorm behoudt.

Polypress
Platen geperste polyether vlokken, deze zijn in de diktes 2 t/m 5 cm verkrijgbaar. Super hard, geschikt voor buddyseats voor brommers en motoren. Ook voor fitnessbankjes goed te gebruiken. 

Stamskin
Stamskin is een soort kunstleer, het is vochtafstotend, anti bacterieel en brandwerend. Vlekken krijgen geen kans in Stamskin, het oppervlak is makkelijk af te nemen. De stamskin stof kan je zelfs boenen met borstel en zeepwater.

Nautolex
Nautolex is een kunstleer dat speciaal ontwikkeld is voor gebruik in de watersport, scheepsbouw, auto- en meubelindustrie. Nautolex is voorzien van PreFixx; een beschermingsvloeistof die is geïmpregneerd in de toplaag van het materiaal.

Silverguard
Silverguard is een zacht en soepel kunstleer welke een metallic glans heeft met de uitstraling van stof. Silverguard voldoet aan zeer hoge eisen en is zeer geschikt voor de volgende markten; Contract, Healthcare, Transportation, Marine/Outdoor, Office Seating, Residential, Airports en Hotels.

Bella Grana
Bella Grana is een zeer goed alternatief op echt leer. Bella Grana valt mooi en natuurlijk. Het heeft de grip van het duurste leer, en voelt zeer comfortabel aan. 

Mikro-look
Mikro-look
is een samengestelde bekleding van een microvezel bovenlaag met een doek van ledervezels onderlaag.

Bella Nappa
Bella Nappa is een zeer goed alternatief op echt leer. Bella Nappa valt mooi en natuurlijk. Het heeft de grip van het duurste leer, en voelt zeer comfortabel aan.

In ons stofassortiment hebben wij een grote hoeveelheid leersoorten. Bij echt leer hebben wij alleen leer uit Helsinki, Stockholm, Tillann en Narvik.

Aniline leer
Aniline leer, is het fraaiste meubelleer. Ook Oiled- en Waxed Anilineleer behoren hiertoe. Tijdens het productieproces wordt olie of was aan de huid toegevoegd. Hierdoor krijgt het leer z’n prachtige, natuurlijke uitstraling.

Semi-Anilineleer
Semi-Anilineleer ontstaat door het anilineleer na te behandelen met een transparante kleurstof en te voorzien van een afdeklaag. Dit leer is hierdoor geschikt voor intensief gebruik.

Nubuck leer
Meestal is dit leer geïmpregneerd met een vuilafstotend middel. Echt een leer voor de liefhebbers. Nubuck leer is licht aangeschuurd Aniline leer en heeft een fluweelzachte bovenlaag.

Gepigmenteerd leer
Deze leersoort is zeer duurzaam en vooral geschikt voor gezinnen met kinderen. Gepigmenteerd leer is gedekverfd leer, afgewerkt met een slijtvaste kleurlak en beschermlaag. De oppervlakte is machinaal voorzien van een natuurlijke structuur.

 

Leveranciers

Stoffeerderij Molenaar biedt haar klanten: gedegenheid, vakkennis, vakmanschap en een exclusief meubelstofassortiment met de juiste prijs/kwaliteitverhouding. In onze meubelstoffeerderij werken wij met de beste stoffen merken! Door constante kwaliteit bent u altijd verzekerd van top kwaliteit. Hieronder een overzicht van enkele leveranciers waar wij samen mee werken.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Wilt u een offerte ontvangen van Ambachtelijke Stoffeerderij Molenaar? Wij sturen u een vrijblijvende offerte op voor uw meubelstoffering of lederreparatie. U kunt ons foto’s sturen van het te stofferen of te repareren meubel via  het offerteformulier of via de mail. U ontvangt dan op korte termijn van Ambachtelijke Stoffeerderij Molenaar kostenloos en zonder verdere verplichtingen een prijsopgave.