Stoffen & merken

De keuze in meubelstoffen is zeer groot, van katoen tot zuiver wol en van kunststof tot de echte mohair velours en echt leder in diverse uitvoeringen en in vele kleuren en dessins. Niet alleen kostbaar antiek, maar zeer zeker ook de dagelijks gebruikte bank, eetkamerstoelen etc. komen in aanmerking voor herstoffering. Bedenk, dat als u uw meubelen opnieuw laat stofferen u weer lang plezier aan uw weer nieuwe meubelen zult beleven.

Voor het herstofferen kunnen verschillende materialen ingezet worden. Bij ons kunt u een keuze maken uit diverse meubelstoffen, vulmaterialen, kunstleer en leer. 

Het proces van herstofferen

Goede stoffering betekent samenspel tussen stofsoort, meubel en vakmanschap. Iedere stof- of leersoort gedraagt zich anders. Daardoor vraagt ieder model om een bepaalde manier van stofferen. Tijdens het ontwikkelproces wordt dit uitgedacht en uitgeprobeerd.

Stofsnijmachine

Bij de herstoffering start Stoffeerderij Molenaar met het snijden van stof en leer. Leer en stof wordt gesneden op de volautomatische stofsnijmachine. Bij leer rekent deze zelf uit hoe het materiaal het efficiëntst gebruikt kan worden waarbij het eventuele beschadigingen in het leer omzeilt.

Voor grotere aantallen wordt de stof gestanst. Alle stoffen onderdelen van stoel of bank worden op deze manier in één keer uit verschillende lagen stof gesneden.

Laagstofferen

Bij laagstofferen wordt de stof verlijmd op de romp. Dit zorgt ervoor dat de stoffering de vorm strak aanhoud. Daarna wordt de stof met romp in een pers op spanning gezet en vervolgens vastgeniet.

Hoogstofferen 

Bij hoogstoffering worden in het naaiatelier van Stoffeerderij Molenaar complete hoezen gestikt. Dit bepaalt mede de uitstraling van het eindproduct mede. De afdeling hoogstoffering verwerkt vervolgens de hoezen om de romp.  

Leveranciers

Stoffeerderij Molenaar biedt haar klanten: gedegenheid, vakkennis, vakmanschap en een exclusief meubelstofassortiment met de juiste prijs/kwaliteitverhouding. In onze meubelstoffeerderij werken wij met de beste stoffen merken! Door constante kwaliteit bent u altijd verzekerd van top kwaliteit. Hieronder een overzicht van enkele leveranciers waar wij samen mee werken.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Wilt u een offerte ontvangen van Ambachtelijke Stoffeerderij Molenaar? Wij sturen u een vrijblijvende offerte op voor uw meubelstoffering of lederreparatie. U kunt ons foto’s sturen van het te stofferen of te repareren meubel via  het offerteformulier of via de mail. U ontvangt dan op korte termijn van Ambachtelijke Stoffeerderij Molenaar kostenloos en zonder verdere verplichtingen een prijsopgave.