Meubelstofferingen

Met aandacht voor ambacht en ontwerp geven wij verschillende soorten meubels weer een nieuw leven! Eettafelstoelen, fauteuils en banken op maat krijgen een heel nieuw uiterlijk met een fris stofje en gaan dan weer jaren mee. Gispen, Artifort, Leolux, Harvink, (Deens) design of jaren 50/60 vintage modellen, van alles is mogelijk. We kunnen alleen de stof vervangen, maar ook de binnenvulling vernieuwen en de vering herstellen. Ook zijn er verschillende afwerkingsmethodes mogelijk. Zoals een bies, agrementband, siernagels of stiknaden.

Meubelstoffering bij Stoffeerderij Molenaar

Bij Stoffeerderij Molenaar bent u ervan verzekerd dat er met deskundigheid wordt gewerkt. Wij streven ernaar altijd zo volledig mogelijk uw wensen te vervullen. Hoe gaan wij precies te werk bij meubelstoffering? Allereerst inspecteren wij de binnengekomen meubelstukken, om te kijken wat er precies gerepareerd en gestoffeerd moet worden. Vervolgens verwijderen wij de oude stof en gebruiken wij deze om de nieuwe stof te maken.

Voor wij de nieuwe stof aanbrengen, bekijken wij eerst de binnenkant van uw meubel. Zo kunnen wij kapotte onderdelen vervangen en bijvoorbeeld vergaan schuim vervangen of aanvullen. Daarnaast vullen wij indien nodig opnieuw de kussens. Ten slotte brengen wij de nieuwe bekleding aan met als resultaat een meubelstuk wat weer zo goed als nieuw is.

Meubelstoffering vraagt om vakmanschap

Het goed uitvoeren van meubelstofferingen vraagt veel vakmanschap en oog voor detail. Het is belangrijk dat alles goed afgewerkt wordt zodat u er opnieuw een lange tijd mee kan doen. Doordat elk meubel anders is zullen wij kijken wat de beste manier van aanpak is. Ook komt er maatwerk van pas. Voor het mooiste resultaat maken wij de nieuwe stof precies op maat voor het meubel.

Waarom opnieuw stofferen?

Het opnieuw bekleden van uw bank, fauteuil of kussens is maatwerk en kost nou eenmaal tijd, tenminste als je het goed wilt doen. Maar wat is het waard, en waarom kies je voor herstofferen? Een aantal goede redenen om je bank, stoel of fauteuil opnieuw te stofferen hebben we op een rijtje gezet:

  1. Uw meubelstuk is speciaal voor u en eigenlijk nergens meer te verkrijgen
  2. Door uw eigen inbreng creëert u een persoonlijk en uniek meubelstuk
  3. U behoudt of verbetert uw zitcomfort
  4. Opnieuw bekleden is vaak goedkoper dan het aanschaffen van een nieuw kwaliteitsmeubel
  5. De keuze in stoffen (leer en/of kunstleer) is veel groter dan bij nieuwe meubels.
  6. U kiest de stof, kleur en dessin, die past bij uw persoonlijke stijl en interieur.
  7. U ziet praktisch geen verschil tussen een goed gerenoveerd en nieuw meubelstuk.
  8. Een designmeubel is tijdloos en behoud zijn waarde.
  9. Uw meubel verdient gewoon een tweede leven.