Lederspecialist

Bent u op zoek naar een bedrijf gespecialiseerd in leerreparaties? Dan bent u bij Ambachtelijke Stoffeerderij Molenaar aan het juiste adres. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het repareren van leren meubels, of het herstofferen met leer. Geen enkel probleem dat wij niet voor u op kunnen lossen. Na het stofferen gaat uw geliefde meubel opnieuw jaren mee.

Uw leren meubel kan na een aantal jaren gaan slijten. Vaak slijten ze het meest bij de armleuningen en zittingen. Als de rest van het meubel nog in goede staat is kunt u herstofferen overwegen. Na het herstofferen is het weer zo goed als nieuw. In sommige gevallen is herstofferen nog niet nodig. Heeft uw meubel enkel op een paar plaatsen kleine schade? Dan kan repareren vaak al genoeg zijn om uw meubel een tweede leven te geven.

Materialen

In ons stofassortiment hebben wij een grote hoeveelheid leersoorten. Bij echt leer hebben wij onder andere Helsinki, Stockholm, Tillann en Narvik. Ook hebben wij kunstleer voor iedereen die het leereffect wil maar liever geen echt dierenleer in zijn huis heeft. Een aantal soorten kunstleer waar wij over beschikken zijn Stamskin, Nautolex, Silverguard, Bella Grana, Mikro-look en Bella Nappa.

Over ons

Al 40 jaar is Ambachtelijke Stoffeerderij Molenaar een begrip in Rotterdam. Met onze jarenlange ervaring, kunnen wij al uw problemen oplossen. Onze getrainde medewerkers zullen hun uiterste best doen om uw wensen te vervullen. Naast leerreparaties voeren wij ook meubelrestauraties uit. Ook doen wij voor allerlei andere meubels herstofferingen. Denkt u hierbij aan camper & caravan stofferingen, boot & jacht stofferingen, meubelstofferingen en projectstofferingen. Tot slot bieden wij ook nog de optie om zelf met ideeën te komen.

Meer informatie?

Heeft u interesse in leerreparatie ? Vraag dan vrijblijvend onze offerte aan of maak meteen een afspraak. Voor meer informatie of eventuele vragen kunt u zowel telefonisch als via e-mail contact met ons opnemen. Als u ons contactformulier invult, zullen wij u zo snel mogelijk terugbellen.

Hoe gaat het in zijn werk

Is het oude leder van de stoel af en betreft het een deelreparatie dan wordt het juiste meubelleer gezocht, waarbij natuurlijk niet alleen op de kleur maar ook op de dikte en de gladheid of print wordt gelet.Dit is een niet te onderschatten klusje.Daarna worden bijna altijd nieuwe patronen of mallen gemaakt, met oude mallen die je bewaarde van zo’n zelfde leren meubel kunnen snel fouten worden gemaakt.

De rek die in het oude leer is gekomen moet je inschatten en in je patroon verwerken en dat is nou juist zo’n voorbeeld, waarin wij, die alleen in leder stofferen, zich onderscheiden met een gewone meubelstoffeerderij die met stof en af en toe ook met leer werkt.

Een hoop meubelstoffeerders werken trouwens niet of niet graag met leder.Wij werken met speciale spantafels om als het nodig is een te hoge rek in het nieuwe leer te verminderen, anders kan het zijn dat er al snel een nieuwe kont in het kussen zit.

De ledersnijtafels waar we omheen kunnen lopen staan onder bepaald licht zodat beschadigingen in het leder bij het snijden beter opvallen. Zou het gesneden leder voor het stikken, voor het mooie, op bepaalde punten bijvoorbeeld de hoeken wat dunner moeten worden gemaakt dan werken we met machines die het leer dunner kunnen maken.

Op de stikafdeling werken we alleen met machines die speciaal voor diverse soorten leder en speciale stiksels zijn. Met het stikken van het leer moet je altijd goed blijven opletten, als je verkeerd in het leer stikt blijf je de gaatjes zien en dat vindt de klant niet leuk.

Het binnenwerk van meubels moet ook gerestaureerd worden, bijvoorbeeld polyether en singelbanden. Met het binnenwerk kunnen ook snel fouten worden gemaakt, bijvoorbeeld het bankstel zit ineens niet meer. Dit is typisch zo’n voorbeeld als mensen met losse kussens de kussens bij een polyetherbedrijf brengen.

Als de stoffeerder dan gaat herstofferen en er zijn in bovenstaand traject geen fouten gemaakt, dan moet hij ervoor zorgen dat alles mooi strak en zonder rimpels en straling gestoffeerd wordt.

Betreft het restauratiewerk dan komen van de kleurherstelafdeling de mensen met kunstenaarsgevoel aan de bak.

Wij werken op de meubelstoffeerderij met een grote groep mensen die elk gespecialiseerd zijn op hun eigen gebied.Dat betekent dat er altijd 4 à 5 mensen met uw lederen meubels bezig zijn, waardoor zij elkaar altijd controleren en zo fouten vroegtijdig signaleren.

Hetzelfde geldt voor het uitdenken van moeilijke problemen, dan wordt er ook als groep een oplossing gezocht. Let wel: stofferen is een kwestie van vertrouwen, als wij iets niet zien zitten, dan beginnen wij er niet aan.